Werken in de Nederlandse gezondheidszorg voor anderstalige zorgprofessionals

Met het aantrekkelijke programma 'Werken in de Nederlandse gezondheidszorg voor anderstalige zorgprofessionals' krijg je een goede beheersing van de beroepskwalificaties die nodig zijn om als zorgverlener in Nederland te werken. Je neemt deel aan een praktijkgericht programma waarin aandacht is voor taalvaardigheden, de Nederlandse cultuur, beroepsinhoudelijke taal en assertiviteit. Ook leer je over het Nederlandse zorgstelsel en de relevante wetgeving.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over de opleiding, of heb je vragen over toelating? Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00. Je kunt ons ook een email sturen. Wij reageren zo snel mogelijk.

085 - 06 09 037

academy@avanttalentgroup.com

Overzicht opleiding

Start: 19-01-2020

Locatie: Online lessen

Duur: 34 weken

Tijden: ma - vrij 09.00 - 16.00

Zelfstudie: 10 uur per week

Voor wie

Wil je werken in de Nederlandse ouderenzorg? Avant Academy biedt een uniek opleidingsprogramma dat jou in 34 weken klaarstoomt voor het werken in de Nederlandse ouderenzorg.

Het programma

De opleiding is interessant voor bijvoorbeeld verzorgenden-IG en verpleegkundigen. De opleiding vereist dat je een achtergrond hebt in de gezondheidszorg. De opleiding is als volgt opgebouwd:

Als anderstalige zorgprofessional binnen 34 weken gekwalificeerd om te werken in de Nederlandse gezondheidszorg

Wil je werken in de Nederlandse ouderenzorg? Ben je toe aan een nieuwe carrièrestap naar Nederland? Avant Academy biedt een uniek opleidingsprogramma dat jou in 34 weken klaarstoomt voor het werken in de Nederlandse verpleeg- en thuiszorg.

Taalniveau

Een nieuwe taal leren is een grote uitdaging. Met het unieke programma dat is afgestemd op professionals in de gezondheidszorg, krijg je een goede werkvaardigheid in de Nederlandse taal. Onderzoek heeft aangetoond dat een volwassen leerling, wiens eerste taal hetzelfde script gebruikt als het Engels, met goede niveaus van motivatie en toegang tot goede leermiddelen en goed opgeleide leraren 530 tot 750 uur begeleiding nodig heeft om niveau B2 van het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) te bereiken. Nederlands is een categorie I-taal die nauw verwant is aan het Engels. In de onderstaande tabel staan op onderzoek gebaseerde schattingen voor taalprogressie.

Curriculum

Gedurende dit programma word je opgeleid om de Nederlandse taal te beheersen op niveau B2 (spreken, luisteren en gespreksvaardigheid) en niveau B1+ (lezen en schrijven). In de niveau's A1 en A2 wordt een basis gelegd in algemeen Nederlands. In de hogere niveau's wordt de opleiding afgestemd op het werken in de gezondheidszorg, in het bijzonder de verzorging en verpleging in de (psycho)geriatrische zorgverlening. In het laatste onderdeel word je bekend gemaakt met het Nederlands zorgstelsel, procedures en geldende wetgeving. Training in cultuur en assertiviteit vormt een integraal onderdeel van de opleiding.

Tussentijdse toetsen

Om jouw voortgang objectief te kunnen beoordelen en extra coaching te kunnen bieden op idividueel niveau worden er wekelijks tussentijdse toetsen afgenomen. Na afronding van ieder CEFR niveau volgt toetsing op dat niveau.

Niet direct erkend diploma

Heb je jouw gezondheidszorg diploma behaald buiten de EU, dan maak je na de opleiding een AKV-toets bij het CIBG. Zodra je hier voor slaagt mag je werken als Verzorgende-IG. Als je als verpleegkundige wilt gaan werken maak je na de AKV-toets ook de BI-toets bij het CIBG.

Europees diploma

Heb je een Europees diploma wat erkend wordt door het CIBG, dan doe je na de opleiding een officieel examen.

Kunnen wij iets voor je doen?

Wij reageren zo snel mogelijk.